Към начална страница
Бонбони

Веган бонбони със сушени смокини и лешници

Веган бонбони със сушени смокини и лешници

Веган енергийни бонбони със сушени смокини, лешници, портокалови корички

Порции
Около 20 бонбона
Подготовка
5 мин.
Готвене
-
Съставки
5
Общо време
10 мин.

Оборудване

Блендер / чопър

Съставки

110 гр. сушени смокини

60 гр. лешници

25 гр. кандирани портокалови корички

1 ч.л. сурово какао

1 с.л. кокосово масло

Начин на приготвяне

Често си правя различни модели веган енергийни бонбони, защото се правят бързо, стават вкусни, а освен това са здравословни. Обикновено си правя една доза и я съхранявам в хладилника за няколко дни, докато се изядат. Така мога да си хапвам от тях вместо да съгрешавам с шоколад или да имам подготвен малък десерт в случай, че дойдат неочаквани гости.

Този път реших да експериментирам като добавя кандирани портокалови корички към тях. Не знам каква е точната технология, по която се правят, но те са подсладени и са леко лепкави. Това ги прави идеални за слепване на останалите съставки след пасирането им. Освен това придават много приятен портокалов вкус и аромат на самите бонбони.

Преди да започнете с приготвянето на бонбоните, си разтопете на водна баня кокосовото масло. То ще спомогне цялостта на останалите продукти, така че да стоят заедно под формата на бонбон.

Лешниците са много полезни за здравето, тъй като са пълни с антиоксиданти, витамин Е, магнезий и фолиева киселина. Те улесняват функциите на мозъка, контролират диабета, подпомагат нервната система и мускулите.

За да приготвите тези бонбони, поставете всички съставки в блендер или чопър и пасирайте до хомогенна, леко лепкава и гъста смес. След това с въртеливи движения и леко притискане между ръцете оформете топчета като бонбони. По-красиво и представително е, ако ги подредите в кошнички за бонбони и поднос.

Вижте още рецепти за бонбони тук.