Към начална страница
Смутита и шейкове

Смути Лятно настроение

Смути Лятно настроение

Смути Лятно настроение с 5 цветни плодови слоя

Порции
1 смути
Подготовка
15 мин.
Готвене
Съставки
11
Общо време
15 мин.

Оборудване

Блендер / кухненски робот

Висока и дълбока прозрачна чаша

Лъжица

Съставки

От долу на горе:

Оранжев слой:

1/2 манго

4-5 ядки кашу (по желание)

Зелен слой:

100 гр. бейби спанак

Няколко стръка магданоз

4-5 листа мента

1 с.л. кисело мляко

Червен слой:

100 гр. малини

1 ч.л. ксилитол

1 с.л. маскарпоне

Жълт слой:

1 банан

Зелен слой със семки:

2 бр. киви

1 с.л. ксилитол

Начин на приготвяне

Какво по-лятно от освежаващо смути в ярки цветове, пълно с витамини? Този микс от продукти съдържа в себе си от всичко по малко, изглежда много ефектно и ви дава възможност да опитате съчетание на различни вкусове.

За да приготвите смути Лятно настроение, приготвяйте всеки слой по отделно като го поставяте внимателно на порции върху предходния с помощта на лъжица. Докато приготвяте следващия вкус, оставяйте го в хладилника, за да се запази свежестта му и да стегне малко.

Първо обелете и пасирайте мангото в и го изсипете на дъното на прозрачна чаша, така че стените й да останат чисти. Аз добавих и няколко ядки кашу за разкош, предварително накиснати във вода, но спокойно можете да минете и без тях.

Вторият слой е по-солен на вкус, тъй като се състои от спанак, мента, магданоз и кисело мляко. Измийте и пасирайте всички продукти и ги поставете с лъжица върху първия като опитате да не се смесвят.

По средата поставих най-яркия и доминантен цвят - червено пюре от малини, ксилитол и една лъжица маскарпоне. Добавих маскарпонето, първо, за да стане по-гъсто, второ, за да придаде яркост на малините.

Четвъртият бежово-жълт слой се състои от един пасиран банан. Докато стигне до снимка, бананът леко видоизмени цвета си, но на вкус беше все така свеж.

Летният микс завършва със слой пасирано киви, към което добавих 1 лъжица ксилитол, за да му придам сладост.

Препоръчвам смути Лятно настроение да се консумира студено, непосредствено след приготвяне, без да се разбърква като по време на пиене изтегляте сламката отдолу нагоре. По този начин се смесват всички вкусове и се активират всички вкусови сетива и рецептори. Интересна комбинация се получава между по-соления втори зелен слой и всички останали, които са сладки. Насладете му се!

Още рецепти за смутита ще намерите тук.