Към начална страница
Смутита и шейкове

Сладолед с ягода и банан

Сладолед с ягода и банан

Сладолед с ягода и банан

Порции
2 броя сладолед
Подготовка
3 часа
Готвене
Съставки
4
Общо време
3 часа и 10 мин.

Оборудване

Блендер / пасатор

Съставки

2 банана

50 гр. ягоди

1 с.л. мед / ксилитол

1 с.л. растително мляко

Начин на приготвяне

Този сладолед се прави лесно, без изкуствени примеси, а с натурални плодове и е уникално вкусен. Малко повече време отнема единствено замръзването на плодовете.

Измийте ягодите и обелете банана. Отделете 3-4 ягоди, които ще използваме за топинг. Нарежете останалите на малки парчета. Поставете ги в пликче с цип или кутия и ги оставете за няколко часа във фризера, за да замръзнат (обикновено отнема 3-4 часа, зависи колко ситно са нарязани).

За да се смеси хубаво с останалите продукти, медът трябва да е течен. Ако се е захаросал, разтопете го внимателно на водна баня.

Извадете замръзналите ягоди и банани от фризера и заедно с останалите продукти ги пасирайте до хомогенна смес в блендер или с помощта на пасатор, без да ги размразявате. Изсипете сместа в чаша за мелба. Зависи колко е голяма, ще ви се получат 1 или 2 сладоледа.

Отгоре пасирайте и разпределете пасираните ягодки като топинг. Можете да добавите една свежа ягодка като декорация или да поръсите няколко счукани ядки за разкош (бадеми, кашу, орехи).

Насладете се на неповторимия вкус.

Можете да видите още рецепти за смутита и шейкове тук.