Към начална страница
Бонбони

Cake pops / Торта на клечка под формата на бонбони

Cake pops / Торта на клечка под формата на бонбони

Cake pops / Торта на клечка под формата на бонбони

Порции
Подготовка
10 мин.
Готвене
Съставки
Общо време
10 мин.

Оборудване

Купа

Лъжица

Съставки

Останки от блат / кекс

Крем по желание

Начин на приготвяне

Така наречените "popsicles" и "cakesicles" станаха доста актуални през последните няколко години. Обикновено правя от тях, когато ми останат продукти от торта - останки от блат и крем. Изключително удобни са за детски рожденни дни и партита с повече хора най-вече поради малкия им компактен вид под формата на хапка. Могат да бъдат направени с най-различни вкусове, а декорацията им също предполага широка гама от възможности. Семейството ми ги обожава :)

Рецептата се състои от блат и крем по ваше желание. В случая аз направих тези попсикъли с остатъци от пандишпанов блат и шоколадов крем. Първо натрошете блата в купа на ситни трохи. След това добавете крема и разбъркайте с лъжица, докато се получи гъста смес. С въртеливи движения на ръцете оформете малки топчици. Ако бонбоните са за домашна употреба и не ви се занимава повече, можете да спрете до тук, пак са много вкусни.

Ако обаче искате да ги декорирате, препоръчвам да ги потопите в ганаш, а отгоре можете да ги поръсите с различни поръски - шоколадови или цветни стърготини, кокосови стърготини, дори фондан, към който да направите допълнителна декорация. А можете и просто да ги оваляте в какао или смлени ядки (орехи, лешници, бадеми). Вариантите са много и всеки може да ги напасне според вкуса си.

След като сте готови, поставете всеки един бонбон в кошничка и забодете клечка отгоре. Така стават по-красиви и по-лесни за консумация. Да ви е сладко!

Вижте още рецепти за бонбони тук.