Към начална страница
Кремове

Маслен крем с бял шоколад

Маслен крем с бял шоколад

Маслен крем с бял шоколад за измазване на торти

Порции
За измазване на 1 торта 20 х 30 см.
Подготовка
15 мин.
Готвене
5 мин.
Съставки
3
Общо време
20 мин.

Оборудване

Миксер / кухненски робот

Тенджерка

Съставки

250 гр. меко масло

300 мл. кондензирано мляко

100 гр. бял шоколад кувертюр

Начин на приготвяне

Много харесвам как изглеждат тортите, измазани с маслен крем. Особено, когато кремът се оцвети със сладкарски бои, могат да се получат много интересни съчетания и ефекти на декорацията.

За съжаление, обаче, масленият крем, независимо какъв е, не ми допада на вкус. Винаги съм предпочитала шоколада пред маслото и съответно използвам предимно ганаш пред маслен крем при направата на моите торти. За това реших към масления крем да добавя шоколад, за да избегна натрапчивия му вкус.

Кремът се приготвя доста лесно в сравнение с Швейцарския маслен крем (Swiss Merengue Buttercream) например. За да го приготвите маслото трябва да е меко, за това го извадете поне 1-2 часа преди това на стайна температура. Добавете към него кондензираното мляко и разбийте с миксер / кухненски робот до получаване на хомогенна смес.

Разтопете белия шоколад кувертюр на водна баня и го оставете да се охлади. След това го добавете към останалата смес и разбъркайте на ниска скорост, докато кремът се хомогенизира.

Използвах този крем за измазването на моята торта Цветна градина. След приготвяне на крема го разделих на няколко части, които оцветих със сладкарска гелова боя на Wilton. За получаването на цветята използвах шаблон, пош и различни шпатули. За пръв път правих такива цветя и реших да пробвам с такъв вид шаблон, така че не твърдя, че го правя правилно, но мисля, че се получи добър ефект.

Кремът стои доста твърд, което позволява направата на различни цветя или фигури, които се шприцоват. Подходящ е и за работа с фондан (за измазване под фондан или в съчетание с декорация от фондан).

В краткото видео по-долу може да видите направата на някои елементи:

Вижте още рецепти за кремове тук.