Към начална страница
Кремове

Лешников маслен крем

Лешников маслен крем

Лешников маслен крем за пълнеж и измазване на торти и десерти

Порции
Подготовка
10 мин. мин.
Готвене
5-7 мин.
Съставки
7
Общо време
40-50 мин.

Оборудване

Тенджера

Миксер / Кухненски робот

Съставки

600 гр. прясно мляко

1 яйце

1 и половина опаковка ванилов пудинг (на прах)

50 гр. кокосово масло

300 гр. масло (на стайна температура)

50 гр. лешници (ситно смлени)

50 гр. нуга

Начин на приготвяне

Разтопете си предварително кокосовото масло и нугата на водна баня.

Сложете прясното мляко, яйцето и пудинга на прах в тенджера и направете пудинг като разбърквате постоянно, за да се избегне получаването на топченца и загарянето на пудинга. Когато се разбърка добре, добавете и кокосовото масло.

Оставете пудинга да се охлади за около 20-30 мин. като го разбърквате през няколко минути, за да не се образува коричка.

Изсипете охладения пудинг в дълбока купа и го разбийте с миксер/кухненски робот заедно с маслото до постигане на хомогенна консистенция. След това добавете ситно смлените лешници и предварително разтопената на водна баня нуга. Ако искате кремът да бъде по-сладък, добавете повече нуга. Разбийте отново с миксер.

Кремът е подходящ за пълнеж и измазване на торти. Поради голямото наличие на масло, той става по-тежък, за това не го препоръчвам като самостоятелен десерт.

Кремът позволява да се съчетава с декорация от фондан. Наличието на ситно смлени лешници в него, обаче, не го прави идеално гладък. Този крем използвах като пълнеж в тортата с Мини Маус.

Видеото може да гледате тук: