Към начална страница
Смутита и шейкове

Ледени смути близалки

Ледени смути близалки

Ледени смути близалки без подсладител

Порции
6-8 близалки
Подготовка
10 мин.
Готвене
Съставки
5
Общо време
3 ч.

Оборудване

Блендер / кухненски робот

Формичка за ледени близалки

Съставки

3 нектарини

1 банан

1 круша

2 сушени смокини

20 мл. бадемово мляко

Начин на приготвяне

Ледените смути близалки са летен, освежаващ и здравословен вариант за разхлаждане. Правят се от плодове, без добавена захар, които се пасират и замразяват. Можете да изпробвате различни варианти.

За направата на тази рецепта са ви нужни 3 нектарини, 1 банан, 1 круша, 20 мл. бадемово мляко и 2 сушени смокини. Измийте, обелете и нарежете плодовете. Поставете всички продукти в блендер и пасирайте до хомогенна смес.

След това изсипете сместа във формичка за близалки. Поставете дръжките и оставете да престои във фризера поне 3 часа. Зависи колко са големи формичките ви и какви плодове използвате, ще получите по-голям или по-малък брой близалки. Времете за тяхното стягане също може да варира.

Бананът е хранителен, по-калоричен и придава плътен, кремообразен вид на смутито. Той, обаче, запича, за това хора с този проблем трябва да внимават с неговата употреба.

За да се получи баланс, добавете круша и смокиня, които разхлабват и регулират стомаха.

Млякото можете да замените с друг вид мляко като ще има лека разлика във вкуса. Ако предпочитате по-сладки близалки, можете да добавите ксилитол или захар.

Видеото можете да гледате тук: