Към начална страница
Десерти без печене

Кейксикълс с бял шоколад

Кейксикълс с бял шоколад

Кейксикълс с бял шоколад, бадемов блат и малинов мус

Порции
4 броя
Подготовка
10 мин.
Готвене
Съставки
Общо време
1 час и 30 мин.

Оборудване

Формичка за кейксикълс

Дървени клечки

Съставки

Бял шоколад кувертюр (200 гр.)

Малинов мус

Бадемов блат

Начин на приготвяне

Кейксикълите бързо се превърнаха в един от любимите ми десерти, особено когато ми останат материали от торта, които винаги се чудя какво да правя. Правят се лесно, само времето за изчакване и стягане на шоколада трябва да се съобрази, иначе направата им не изисква кой знае каква подготовка.

Идеята за торта на клечка, която изглежда като сладолед, допада много на близките и приятелите ми, за които най-често приготвям десерти. Можете да направите различни вкусове, а във връзка с декорацията също имате голямо поле за изява.

Технологията на тези кейксикъли е същата като на Кейксикълите, които приготвих с ганаш, ягодов крем и орехов блат. Тук можете да видите видеото и начинът на правене. Тези, обаче, са направени с малинов мус и бадемов блат и са покрити с бял шоколад.

Разтопете белия шоколад кувертюр на водна баня. Оставете го да се охлади. В случая аз го разделих на три. Една част оставих бял, а другите две части от шоколада оцветих в синьо и розово с гелова боя на Wilton. Нанесете по-дебел, плътен слой в силиконовите формички. Поставете дървените клечки и оставете шоколада поне 20 минути в хладилника да стегне.

През това време натрошете блата на трохи и го смесете с малко крем, така че да се получи гъста смес.

Извадете стегналия шоколад от хладилника и запълнете всяка формичка със сместа от блат и крем. След това намажете отново с шоколад и заравнете с шпатула или нож. Оставете ги поне 1 час в хладилника или поне 30 минути във фризера, за да стегне шоколада. След това ги извадете внимателно от формичките и украсете по ваш избор - с перлички, захарен шрифт, шоколадови или кокосови стърготини, фонданови формички.... Вариантите са много.

Този модел, който изглежда шарен, направих като преди да нанеса шоколада във формичката, я поръсих с цветни шоколадови стърготини. Те стегнаха заедно с шоколада.