Към начална страница
Бонбони

Енергийни бонбони със сушени сини сливи и сусамов тахан

Енергийни бонбони със сушени сини сливи и сусамов тахан

Енергийни бонбони със сушени сини сливи, сусамов тахан, орехи и пробиотик ProLact BIOSTIM

Порции
Около 20 бонбона
Подготовка
5 мин.
Готвене
-
Съставки
7
Общо време
10 мин.

Оборудване

Блендер / кухненски робот

Съставки

100 гр. сушени сини сливи (без костилки)

50 гр. смлени орехи

50 гр. сусамов тахан

20 гр. пробиотик ProLact Biostim

1 с.л. портокалови корички

Кокосови стърготини (за овалване)

Шипка сол

Начин на приготвяне

Тези бонбони бързо се превърнаха в едни от любимите ми поради няколко причини - правят се бързо и лесно, здравословни са и стават много приятни на вкус. Можете да ги сервирате като десерт на гости, да ги приготвите за парти или да си ги хапнете просто така с кафето за следобедна закуска.

Главна роля в тях играят сушените сини сливи. Те са сладки и се използват като естествен подсладител, а в случая и като "лепило" за останалите сухи продукти. Сините сливи съдържат антиоксиданти и регулират храносмилателната система. Изсушеният плод създава усещане на ситост и намалява нуждата от храна. Освен това помагат срещу затлъстяване, диабет и сърдечно-съдови болести.

Орехите са едни от любимите ми ядки, когато става въпрос за десерти. Те имат много приятен, ненатрапчив вкус, богати са на витамини, особено на витамин С. Въпреки високата си калорийна стойност, тяхната мазнина е полезна за организма и не води до затлъстяване.

Сусамовият тахан се прави от сусам, който има положително въздействие върху костите, ставите, нервите и кожата. Освен това той подобрява мозъчната дейност, укрепват сърцето и имунитета и подпомага правилното храносмилане. Сусамовият тахан съдържа много калций, фосфор, желязо и мед и хидратира организма.

Основна съставка към енергийните бонбони е пробиотик ProLact Biostim. Произведен от краве мляко, натуралният продукт подпомага имунната система, подобрява усвояването на хранителни вещества, балансира чревната флора и балансира кръвното налягане. През зимата и най-вече поради множеството вируси напоследък използвам ProLact Biostim за повишаване на защитните сили на организма по естествен начин за мен и цялото ми семейство. Той съдържа калций, калий, фосфор, желязо, витамините А, D, B1 и B2.

За да направите енергийните бонбони, първо пасирайте в блендер смлените орехи и сушените сини сливи. След това добавете останалите продукти и пасирайте до получаване на хомогенна, гъста и лепкава смес.

Препоръчителната дневна доза от пробиотик ProLact Biostim е 10 г. като само в тях се съдържат 10 милиарда живи бактерии. Тъй като приготвих бонбоните за цялото си семейство, добавих 20 г. от космическата храна. Тя има леко сладък вкус, който в съчетание с портокаловите корички, допринася за свежия и приятен аромат на бонбоните.

С въртеливи движения на ръцете и леко притискане с длани и пръсти оформете топчета от сместа. Овъргаляйте всеки един бонбон в кокосови стърготини и го поставете в кошничка за бонбони, за да бъде по-красиво.

Във видеото ще намерите видео рецепта с начина на приготвяне.

Вижте още рецепти за бонбони тук.