Към начална страница
Декорация

Декорация с изомалт

Декорация с изомалт

Декорация с изомалт за торти и десерти

Порции
Подготовка
15 мин.
Готвене
5 мин.
Съставки
2
Общо време
20 мин.

Оборудване

Тиган

Силиконова подложка

Клечки за зъби

Щипки

Висок предмет за поставяне


Съставки

150 гр. изомалт

Сладкарска боя


Начин на приготвяне

Разтапяте изомалта в тиган като го разбърквате постоянно, докато заври и изчезнат всички малки топченца. Може да добавите малка лъжичка вода, за да ускорите процеса и за да не залепва за тигана.

След това го изсипвате върху силиконовата подложка като трябва да действате бързо, защото ще започне да стяга. Добавяте сладкарска боя с клечка за зъби в желан цвят. Препоръчително е да се ползва не течна, а гелообразна такава. В случая аз използвам синя и лилава гел-боя на Wilton

След като нанесете боята хващате краищата на силиконовата подложка и я повдигате от различни страни, така че изомалтът да се разнесе и цветовете да се размешат, така че да се получат по-интересни форми и шарки. Поставяте силиконовата подложка върху висок предмет, така че изомалтът да може да се разтече надолу и да добие формата на купичка, след като го обърнете наобратно.

Изчакайте 10-15 мин., за да стегне. Трябва да е напълно втвърден. Започнете да махате внимателно силиконовата подложка като я издърпвате навътре. 

Изомалтът може да бъде изцяло оцветен като това трябва да се случи в тигана преди изливането му върху силиконовата подложка. Той дава възможност за създаването на най-различни красиви форми. Поставянето им и върху най-обикновена торта веднага й придава стил и драматизъм.


Видеото може да гледате тук: