Към начална страница
Декорация

Декорация с фондан

Декорация с фондан

Декорация с фондан за торти, десерти, бисквити, меденки, кексове

Порции
Подготовка
Готвене
Съставки
1
Общо време

Оборудване

Инструменти за работа с фондан

Силиконови или пластмасови формички

Съставки

Фондан

Начин на приготвяне

Фонданът предоставя много обширен спектър за декорация на торти, десерти, мъфини, кексове, бисквити, меденки. Освен тяхното покриване, с него можете да моделирате каквото си пожелаете.

В помощ с работата с него има най-различни инструменти, силиконови и пластмасови формички, скалпели и други. Повече за същността на фондана, неговите свойства и работата с него можете да прочетете в моята статия "Фонданът като неизменна част от декорацията и неговата важна роля в сладкарството".

Времето за подготовка на декорация с фондан не може да се определи. Това зависи от вашата идея за декорация, вашите умения и инструментите, с които разполагате. Някои от елементите изискват да бъдат изработени няколко дни предварително, за да могат да стегнат и изсъхнат, за да стоят в желаната форма.

За декорацията на тортата с Маша и Мечока съм направила всички цветя, морковите, кошерите, табелата и надписът с фондан. Къщичката също е от фондан, но е прикрепена към картон с помощта на сладкарско лепило и подпряна с дървени шишове отзад, за да е по-стабилна и да стои изправена.

В рубриката "Бутикови торти" можете да разгледате и други мои торти, за чиято декорация съм използвала фондан. Някои от тях имат направено видео, така че бихте могли да видите как изработвам самите фигури.

Още идеи за декорация на торти и десерти ще намерите тук.