Към начална страница
Бонбони

Бонбони с шоколад, орехи и овесени ядки

Бонбони с шоколад, орехи и овесени ядки

Бонбони с шоколад, овесени ядки, орехи, кокосови стърготини

Порции
Около 20 бонбона
Подготовка
15 мин.
Готвене
5 мин.
Съставки
5
Общо време
20 мин.

Оборудване

Малка тенджерка

Съставки

50 гр. шоколад кувертюр

1 с.л. кокосово масло

20 гр. кокосови стърготини

30 гр. смлени орехи + още 30 гр. за овалване

3 с.л. овесени ядки

Начин на приготвяне

Тези бонбони стават много вкусни и се правят лесно и бързо. Малкият им практичен вид ги прави много подходящи за партита и рожденни дни, на които присъстват повече хора. Рецептата позволява известно своеволие според вашите вкусови предпочитания като можете да добавите друг вид смлени ядки например (лешници или бадеми). Важно е да се получи гъста, леко лепкава смес, която след престой в хладилника ще се втърди и ще се превърне във вкусни бонбони.

За да приготвите бонбоните, първо си разтопете на водна баня шоколада и кокосовото масло, смесете ги и ги оставете да се охладят. Прибавете към получената смес останалите съставки и ги разбъркайте добре. След това с кръгообразни движения на ръцете и леко притискане оформете кръгли топчета като бонбони и ги овъргаляйте в смлени орехи.

Аз предпочитам да използвам кошнички за бонбони, тъй като са по-удобни за консумация и не нарушават един на друг формата си. Освен това кошничките са чудесна декорация и могат да допринесат за по-различен и интересен вид на самите бонбони. Ако разполагате и с кутия, в която да ги съхранявате и да ги предложите на гостите си, съвсем ще оберете овациите.

Аз използвах стара кутия от бонбони, които вече бяхме изяли. Някои кутии са много удобни за различни сладкарски хрумки.

В случая аз използвах млечен шоколад кувертюр, тъй като с такъв разполагах. Бихте могли да направите бонбоните и във веган вариант като вместо това си направите веган шоколад. Как може да го приготвите ще намерите тук.

Ще намерите още рецепти за бонбони тук.