Към начална страница
Десерти без печене

Бисквитена торта с ягоди и какаови бисквити

Бисквитена торта с ягоди и какаови бисквити

Бисквитена торта с ягоди и какаови бисквити (без печене)

Порции
1 бисквитена торта с размери 28 х 16 см.
Подготовка
15 мин.
Готвене
-
Съставки
8
Общо време
20 мин.

Оборудване

Миксер / кухненски робот

Съставки

500 гр. маскарпоне

500 гр. крем Guma / сметана над 36 %

250 гр. крема сирене Филаделфия

200 гр. бял шоколад кувертюр

200 гр. какаови бисквити (Leibnitz)

10 с.л. пудра захар

50 мл. прясно мляко

500 гр. ягоди

Начин на приготвяне

В сезона на ягодите нямаше как да не спретна и една бисквитена торта с ягоди, която се оказа един от най-сполучливите ми и харесвани десерти. Предимството му е, че се прави с бисквити, което не изисква време и продукти за печене на блатове. Кремът се прави лесно, не се пече и става уникално вкусен.

Преди да започнете да бъркате крема, първо разтопете белия шоколад кувертюр на водна баня и го оставете да се охлади, но не и да стегне. През това време разбъркайте сметаната, докато се сгъсти и добавете останалите продукти. Накрая добавете и белия шоколад като разбърквате на по-ниска скорост.

Аз използвам специален сладкарски крем, който се продава в Австрия под името Guma. Може да бъде намерен във веригата магазини Spar. Бърка се, докато се сгъсти и стои по-гъст и стабилен от сметаната. Ако, обаче, не разполагате с такъв крем, можете да го замените с животинска сметана с масленост над 36 %, която също да разбиете до сгъстяване.

За приготвянето на десерта използвах правоъгълен съд с размери 28 х 16 см, който на дъното е по-тесен, а нагоре леко се разширява. Бисквитите, с които приготвих бисквитената торта, са какаови правоъгълни бисквити на Leibnitz. Препоръчвам използването на правоъгълни бисквити, а не кръгли или такива с дупка, защото подредени една до друга се получават като блат без пропуски и дупки. Това прави десерта по-стабилен, а и по-вкусен.

След като приготвите крема, намажете тънък слой от него на дъното на съда, в който ще приготвяте бисквитената торта. След това потопете всяка една бисквитка в хладко прясно мляко и ги наредете една до друга, така че да няма пропуски или дупки. Отгоре наредете един ред ягоди, нарязани на кръгчета, а върху тях - ред от крема. Повторете като завършите отгоре с крем.

Бисквитите ще омекнат от прясното мляко. Освен това ще поемат от естествения сок на ягодите и крема. Омекването в съчетанието на какао наподобява Нутела, сложена в самия десерт и се получава невероятен вкус.

Оставете няколко часа да престои в хладилника и след това или преди сервиране подредете отгоре свежи ягоди на кръгчета. Ако се налага да приготвите десерта от по-рано, може да залеете ягодите с желе отгоре, за да се запазят свежи. Препоръчвам сервирането на парченцата с листенце мента. Придава много свеж вкус на целия десерт. Да ви е сладко :)

Вижте още от моите десерти без печене тук.