Към начална страница
Бутикови Торти

Торта “Замръзналото кралство” с Елза и Анна

Торта “Замръзналото кралство” с Елза и Анна

Тази торта направих за 4-ия рожден ден на дъщеря ми Ани, която обожава Елза. Нарекох я “Замръзналото кралство” на нашумялото детско филмче на Disney - “Frozen”. 


Декорацията (прозорците, вратата, часовникът, ледените висулки, снежните елхи) направих няколко дни предварително от фондан и силиконови формички, за да може да стегнат. Важна подробност е, че часовникът на малката торта показва 6 без 10, защото дъщеря ми се роди в 17:50 часа.


Тортата е двуетажна като се състои от две торти, разположени една върху друга. Долната е с диаметър 26 см., със сини блатове с орехи, бял крем с маскарпоне, цели малини и банани, нарязани на кръгчета.


Горната по-малка торта е с диаметър 18 см. и се състои от какаови блатове с лешници и крем - шоколадов мус, в който добавих банани, нарязани на кръгчета. Всички блатове са сиропирани с малинов сироп. 


Готовите торти намазах с ганаш с черен шоколад, а след това покрих със син фондан отстрани и бял - отгоре. Под горната торта съм поставила няколко сламки като опора. Кулите се състоят от бисквити “Орео” и вафлени фунийки за сладолед. Слепих ги и ги намазах с ганаш, а след това ги покрих с фондан. 


Фигурките на Елза, Анна, Олаф, Кристоф и Свен са готови пластмасови фигурки, които поръчах от АлиЕкспрес.Процесът на направа на тортата може да гледате тук:

Други торти