Към начална страница
Бутикови Торти

Торта Залез в града с кола

Винаги съм се възхищавала на тортите, преливащи красивите цветове на залеза. Поради тази причина реших моята първа торта, направена изцяло с аерограф да пресъздава имено това настроение и време от деня.

Изработих я за приятеля на моя колежка като заданието беше единствено да бъде с неговата кола - модел Mazda 3. Важен детайл бяха червените джанти на колата, всичко останало е по моя идея.

Изработих колата в програмата Adobe Illustrator като я векторизирах и оцветих, а след това поръчах да ми я изпринтят на фонданова хартия. Номерът на колата е взет от снимка и е оригиналния номер на рожденника.

Тортата се състои от три лешникови блата, сиропирани с малинов сироп. Пълнежът е бял крем с маскарпоне, към който добавих цели малини, и шоколадов крем Sheridan's, съчетан с банани на кръгчета. Отгоре е измазана с ганаш с черен шоколад и покрита с бял фондан.

След като покрих тортата, използвах шаблони, с които направих силуетите на сградите в черен цвят. След това използвах жълта и червена боя, които прелях , за да се получи този красив залез.

Подложката е покрита с фондан и имитира път. Като завършех залепих със сладкарско лепило колата и поставих буквите, направени с молд от фондан.

Тортата има своите слаби места. Трябва още да упражнявам работата с шаблони и преливането на цветовете, но като за първи опит съм доволна от резултата.

Разгледайте още от моите бутикови торти тук.

Други торти