Към начална страница
Бутикови Торти

Торта Супер Марио / Super Mario cake

Супер Марио е компютърна игра, обичана от малки и големи. Спомням си още като дете как играехме със сестра ми и колко много се забавлявахме с нея. Работейки по тази торта, се върнах към детството и си припомних детските години.

Тортата направих за рождения ден на приятелско детенце. Състои се от 3 орехови блата, сиропирани с малинов сироп. Пълнежът се състои от шоколадов крем с Nutella и бял крем с маскарпоне, към който добавих цели свежи малини.

Тортата е покрита и измазана с бял маслен ганаш, който оцветих в синьо и зелено. За целта използвах сладкарски гелови бои на Wilton. Част от декорацията е принт, който подготвих предварително с компютърна програма и поръчах да ми бъде изпринтен върху фонданова хартия. Вместо "Super Mario" промених надписа на "Super David", тъй като това е името на рожденника.

Останалата декорация направих на ръка с фондан (монетките, облачетата, стеничките с тухлички, храстчетата) и ги пръснах на места с аерографа, за да създам реалисточност - обем и светлосенки. Като "лепило" за следпване на декорацията към тортата използвах същия крем - маслен ганаш.

Подложката на тортата покрих със зелен фондан като пръснах с аерографа краищата на тортата. Декорацията отгоре прикрепих с клечки за зъби и дървени шишчета.

Вижте още от моите бутикови торти тук.

Други торти