Към начална страница
Бутикови Торти

Торта Стопански двор с трактор

Тракторите и животните от стопанския двор са много интересни и предпочитани като тема за детско парти сред малчуганите. Стопанските машини (трактори, багери, бетоновози) са особено любими на малките момченца.

Тази торта се състои от 3 какаови блата в кръгла форма с диаметър 26 см., сиропирани с малинов сироп. Покрити са с ганаш с черен шоколад и фондан в зелен цвят. Пълнежът е крем Мока, съчетан с банани на кръгчета, и лимонов крем с ягоди.

Подложката на тортата също е облечена с фондан. По този начин картинката изглежда по-завършена и останалото пространство също може да се използва като част от декорацията.

Червената ферма изрязах по предварително нарисуван и изрязан шаблон няколко дни предварително, за да може да изсъхне и да седи твърда и стабилна върху тортата. Кончето, изправеното прасенце и кравичката са пластмасови играчки, които прикрепих с помощта на сладкарско лепило.

Останалите животни направих от фондан като за легналото прасенце, кученцето, котето и птиците използвах молдове (силиконови формички), а кокошките моделирах сама. За повечето от тях използвах допълнително сладкарски бои, с които да ги оцветя и направя допълнителни щрихи.

Тракторът направих отделно върху тънка подложка, изрязана в същата форма, за да не се вижда. Направих го само от блатове, прилепени един към друг с ганаш, за да е по-стабилен. Отвън е измазан с ганаш и покрит с фондан. Малките части (страничните огледала, ауспухът, горните лампи) подготвих няколко дни предварително, за да имат време да стегнат и да изсъхнат. За да са по-стабилни, поставих в тях клечки за зъби и дървен шиш.

Страничните гуми на трактора също са изрязани от блатове и покрити с ганаш и фондан. Прикрепих ги към основната част с помощта на сладкарско лепило и клечки за зъби. Изрезка от блат е и купата сено, върху която седи котката.

Преди да поставя трактора върху тортата, поставих в нея няколко сламки, които да служат като опора. След това използвах счукани на ситно бисквитки орео, които да оградят трактора и да играят ролята на пръст. По този начин прикрих и местата, на които леко се виждаше неговата подложка.

За оградката на самата торта използвах молд като направих отделните части няколко дни предварително, а след това ги разположих и прикрепих със сладкарско лепило върху тортата.

За оградка на кочината на прасенцата използвах пурички, които разчупих, за да са по-ниски.

Видео на тортата от всички страни може да видите тук:

Други торти