Към начална страница
Бутикови Торти

Торта Самолет

Тази тортичка направих за 3-ия рожден ден на моя син Борис. Темата беше самолети, тъй като много се увлича по всякакви играчки, които летят или се хвърлят.

Тортата се състои от 3 орехови блата като този път ги направих без канела, тъй като някои от гостите не обичат канела. Пак станаха много вкусни. Сиропирах ги с малинов сироп, разреден с вода.

За пълнеж използвах два крема. Единият е шоколадов крем с Nutella, съчетан с банани на кръгчета. Вторият крем е лимонов с цели малини. Тортата е измазана с ганаш с черен шоколад и покрита със син фондан като играе ролята на небе.

Самолетът направих само от блатове, слепени и зафилени с ганаш. Не съм го сиропирала, нито добавих крем като пълнеж, за да бъде по-стабилен. Разположен е върху подложка за торти, изрязана в същата форма. Тъй като самолетът играе ролята на втори етаж, под него сложих подпори, за да не натежи и смачка долната торта.

Облачетата, колелата и перките на самолета са направени от фондан. Приготвих ги предварително, за да имат възможност да стегнат и да стоят твърди. Към крилата и перките на самолета има добавени клечки за зъби и шишчета за грил, които ги прикрепят и правят цялостната конструкция по-стабилна.

Разгледайте още от моите торти тук.

Други торти