Към начална страница
Бутикови Торти

Торта Пиратски кораб

Тортата Пиратски кораб направих за четвъртия рожден ден на моя син - Борис, който е голям фен на пиратите. Партито беше придружено с много игри на същата тема като търсене на пиратско съкровище, пиратски костюми, надуваем замък, декорация, пиратски детски песни.

Основната торта се състои от три ванилови блата с парченца шоколад, които после сиропирах с малинов сироп. Като пълнеж използвах шоколадов крем, съчетан с нарязани банани на кръгчета. Другият крем е бял крем с маскарпоне, към който добавих слой гъсто сладко от ягоди. Долната част на тортата покрих с маслен ганаш, който оцветих в няколко цвята - два нюанса синьо, зелено и бяло. За целта използвах сладкарски гелови бои на Wilton.

Горната част на тортата представлява пиратски кораб и е поставена върху подложка за торта, изрязана в същата форма. Като подпори използвах пластмасови сламки. Пиратският кораб се състои от какаови блатове, сиропирани с малинов сироп. Слепих ги и ги измазах с ганаш с черен шоколад, а после ги покрих с фондан. За да изглежда корабът по-реалистичен, с нож оформих дъски и резки, а след това с четка и черна сладкарска боя ги подчертах. Като уръдия изполвах пурички.

По принцип обичам да добавям ядки в моите торти, но в случая не използвах никакви, тъй като някои дечица, присъстващи на празника, имаха алергия към ядки.

Не ядливи елементи по тортата са единствено палмите и пиратските знамена. Платната направих от картон и дървени шишчета, а палмите измих с веро и дензифекцирах, преди да ги поставя върху тортата.

Декорацията направих няколко дни предварително, за да има достатъчно време да стегне. Някои елементи направих с молдове от фондан (рачетата, мидите, зелените листа), други моделирах на ръка (камъните, костите, пипалата на октопод), а трети поръчах да ми бъдат изпринтирани върху фонданова хартия (съкровището, бурето, далекогледа, надписа, картата).

Подложката на тортата е покрита с натрошени бисквити. Една част имитира вода като за нея използвах част от крема. Зеленината направих като смесих оцветен в зелено маслен ганаш и натрошен на трохи какаов блат.

Важен елемент в тортата е разплисканата вода пред кораба. Нея направих с оризова хартия, вода и синя сладкарска боя. Тук може да видите методът, по който се работи с оризова хартия. За да имитира разплискани вълни и морска пяна, използвах на места маслен ганаш, оцветен в бяло.

Разгледайте още от моите бутикови торти тук.

Други торти