Към начална страница
Бутикови Торти

Торта Парижко момиче / Paris girl

Тортата "Парижко момиче" направих по случай юбилея на моя приятелка. Темата с момиче в Париж с нежни розови цветове и рози пасна много добре за нея, тъй като тя е руса, учила е в Париж и обича розово :)

Тортата се състои от 4 блата - два орехови и два пандишпанови, които сиропирах с малинов сироп. Пълнежът на тортата се състои от шоколадов крем с Нутела, който съчетах с банани на кръгчета, и бял крем с маскарпоне, към който добавих свежи цели малини.

Декорацията на тортата приготвих предварително като си избрах картинки на момичето и айфеловата кула от интернет и поръчах да ми ги изпринтят върху фонданова хартия. Останалата декорация изработих сама от фондан на ръка (розите, името) или с помощта на молдове (цифрите, червилото, чантата, парфюма и лака). Някои от тях пръснах след това с аерографа, за да създам детайл и дълбочина.

Тортата е измазана с маслен ганаш, към който добавих малко лилава гелова боя на Wilton, за да "убия" жълтеникавия му цвят и да го избеля. След като измазах тортата 2 пъти, я оставих да стегне в хладилника. Разделих останалия крем и го оцветих в розово и зелено, след което продължих с измазването.

Преди да прикрепя декорацията от фондан и фонданова хартия, отново оставих тортата да стегне. Като "лепило" отново използвах същия крем, а след това с помощта на четка за рисуване създадох някои детайли като например дръжките и листата на розите.

Вижте още от моите бутикови торти тук.

Други торти