Към начална страница
Бутикови Торти

Торта Мини Маус / Minnie Mouse Cake

Торта Мини Маус / Minnie Mouse Cake

Мини Маус е много обичана тема за празнуване на детски рожден ден сред малчуганите.

Първата стъпка от направата на такъв тип торта (изображение на лице) е избирането на големината на тортата / блатовете. След това изпринтих лицето на Мини Маус и изрязах с ножица всички по-малки детайли (очите, лицето, устата, носа). По този начин си създадох шаблони, които след това да използвам при изрязването на елементите от фондан.

Декорацията (изрязаните елементи, панделката, името на рожденничката, числото 1) подготвих няколко дни предварително, за да могат да изсъхнат. За панделката това има най-голямо значение, тъй като тя трябва да седи твърда и обемна.

Тортата се състои от 4 лешникови блата, а за пълнеж използвах лешников маслен крем. Сиропирана е със сироп, направен от вода, захар и черешов ликьор (120 мл. вода, кипната с 120 гр. захар, така че да се разтвори захарта, след това да добавят няколко лъжици ликьор или ром). Покрита е с ганаш с черен шоколад и фондан. Би могла да бъде покрита и с този вид маслен крем вместо ганаш, но наличието на лешници го прави не достатъчно гладък за поставяне под фондан.

След като изрязах лицето на Мини Маус, наложих предварително изрязан шаблон и с инструмент за фондан повторих внимателно контурите, за да знам кой елемент къде се намира. След това повторих отново със същия инструмент контура и залепих със сладкарско лепило останалите елементи.

Подготовката и направата на торта Мини Маус може да гледате тук:

Други торти