Към начална страница
Бутикови Торти

Торта Jack Daniel's

Обикновено е трудно да се направи торта, подходяща за мъж, но, ако изберете тема с уиски или друг вид алкохол, няма да сбъркате. Тортата Jack Daniel's направих по случай рождения ден на мъжа на моя колежка. Състои се от три какаови блата, крем мока и бял крем с маскарпоне. Зафилена е с ганаш с черен шоколад и е покрита с фондан като тортата наподобява буре, пълно с уиски.

Наподобяващите дърво части, които имитират буре и обикалят цялата торта, подготвих няколко дни предварително, за да имат време да изсъхнат и да стоят твърди. За имитацията на дърво използвах молд, който се натиска и отпечатва върху самия фондан. За да не са еднотипни шарките, използвах и вилица за тяхната направа.

Тъй като частите станаха по-високи от тортата, трябваше да ги прикрепя на места с клечки за зъби от вътрешната страна на тортата.

Първоначалната идея беше отгоре да има истинска малка бутилка уиски, но тъй като не можах да намеря такава на тази марка, моделирах бутилката от фондан. Двата етикета върху бурето и бутилката са изпринтени на фонданов принт.

Имитацията на лед направих от светло сив фондан.

Още бутикови торти можете да разгледате тук.

Други торти