Към начална страница
Бутикови Торти

Торта Еднорог с две лица

Първата тортичка за 2022 година направих за рождения ден на две момиченца близначки, които много харесват еднорози. Темата е много обичана и харесвана от малките госпожици и често е предпочитана тема за детски рожденни дни и партита.

За да се чувства всяка от момичетата специална, направих тортата с две лица и разделителна стена по средата, така че всяка половинка да изглежда уникално сама по себе си като се гледа отпред. В същото време темата остава една и съща.

Тортата е с диаметър 24 см. Състои се от 4 пандишпанови блата, сиропирани с малинов сироп. Пълнежът се състои от два вида крем - шоколадов с течен шоколад Нутела, към който добавих банани на кръгчета. Вторият крем е лимонов, съчетан с цели малини. Тази комбинация е една от най-предпочитаните сред моите приятели, особено за детски торти. Всички знаем, че децата обичат шоколад, но лимоновият крем с малинки е много свеж и плодов.

След престой в хладилник, зафилих тортата с ганаш с черен шоколад и я покрих с фондан.

Двата еднорога направих като си избрах картинка с изображение на кон от интернет. Поръчах да ми изпринтят два броя от него върху фонданова хартия. След това ги изрязах и залепих със сладкарско лепило върху разточен фондан. На ръка моделирах коса като цветовете на единия еднорог са жълто и лилаво, а на другият - розово и тюркоазено. Изрязах ги в съответната форма и ги оставих да изсъхнат поне няколко дни, за да се втърдят.

Разделителната стена по средата на тортата също подготвих предварително като изрязах картон в полукръг. Напъхах в него три дървени шиша, с които да мога да го поставя върху тортата, и го облякох и от двете страни с фондан. Дъгата направих с помощта на аерограф. Разделителната стена стана сравнително тежка, но шишовете я държаха стабилна. след направата й, също я оставих да се втърди и изсъхне няколко дни.

Имената на рожденничките и цветята направих предварително от фондан и ги оцветих с аерограф. Техните цветове съобразих с цветовете на еднорога.

Разгледайте още от моите бутикови торти тук.

Други торти