Към начална страница
Бутикови Торти

Торта Baby shark

Детската песничка Baby shark се превърна в една от най-гледаните и обичани сред малчуганите. За пръв път правих торта на такава тематика за втория рожден ден на едно очарователно момиченце и направата й беше голямо забавление. Дизайнът е по моя идея.

Тортата е на два етажа като всеки от тях е различен. Долната торта е състои от три орехови блата, сиропирани с малинов сироп. Като пълнеж използвах два крема - шоколадов крем с Nutella, който съчетах с банани на кръгчета, и лимонов крем с цели малини.

Вторият етаж на тортата е от три какаови блата, сиропирани с прясно мляко с мед. Пълнежът беше с бял крем с маскарпоне, намазан с домашно сладко от ягоди.

Тортата е измазана с маслен шоколадов крем (600 гр. бял шоколад кувертюр + 300 гр. меко малко), който боядисах в няколко различни цвята с помощта на сладкарски гелови бои. Долната торта, измазана със син крем, имитира вълни и море. За целта използвах и малко бял крем, който да играе ролята на пяна.

Фигурките на акулките са фонданов принт, който залепих и изрязах върху фондан. Останалите фигурки също са направени от фондан като за някои от тях използвах молдове, а други изработих на ръка.

Разгледайте още от моите бутикови торти тук.

Други торти