Към начална страница
Бутикови Торти

Мини тортичка Ягодово изкушение

Мини тортичките са много удобни и предпочитани на коктейли и партита, където има много гости, тъй като са компактни и удобни за консумация от един човек. Често се правят и за малки празненства, на които ще присъстват само няколко човека и няма нужда от направата на голяма торта. Освен с големината си, те не се различават с нищо друго от големите торти. Напротив, малкият им размер ги прави много очарователни. Тази тортичка е лека и освежаваща, а ягодите й придават свежест и аромат.

Състои се от два ягодови блата с размер 12 см., сиропирани с ягодов сироп, разреден с вода. За пълнеж използвах ягоди, разрязани на две, и бял крем с шоколад и сметана. Същият крем използвах и за покриване на тортата, която декорирах със свежи ягоди и филирани бадеми. Ако искате, бихте могли да добавите и ягоди, нарязани на малки парченца във вътрешността на тортата.

За постигането на тази форма, при която ягодите да се задържат по стените на тортата без да изпадат, и за постигането на височина, е нужно използването на ацетатна лента или по-дълбока формичка с махащо се дъно. След поставянето и сиропирането на първия блат ягодите се подреждат по стените, а вътрешността се запълва с крем. Натиснете и запълнете с лъжица крема, така че да не остават дупки. Имено той ще държи ягодите да не изпадат след махането на ацетатната лента.

Оставете тортата да престои в хладилник поне 2 часа, така че кремът да стегне. След това извадете внимателно от формата, махнете ацетатната лента и се насладете на освежаващия й вкус.

Видеото може да гледате тук:

Други торти