Към начална страница
Бутикови Торти

Малка плодова пита

Малка плодова пита


Малката плодова пита се харесва от малки и големи. Това я прави предпочитана, както за детски рожденни дни, така и за други поводи. 


Тортата се състои от три кръгли блата с орехи и лимецово брашно с големина 26 см. Използвах лимонов крем с маскарпоне за тяхното слепване, който съчетах с ягоди и банани. Отстрани намазах тортата със същия крем и го покрих със ситно настъргани орехи.

 

През лятото изборът на плодове за покриване на тортата е по-голям и те са по-свежи. В случая съм използвала банани, киви, портокал, боровинки и ягоди. Също така можете да използвате и малини, нектарини, ябълки, грозде и други. Плодовете съм покрила с прозрачно желе на Haas. Рецептата е следната:


Желе

Съставки (Ingredients): 2

Preparation time: 5 мин.

Загряване на водна баня (Cooking time): 5 мин.

Общо време (Total time): 10 мин.


Оборудване:

Тенджера


Съставки

50-100 г. захар

Желе (на Haas)


Начин на приготвяне:

Желето от пакетчето (докато е на прах) се смесва с 50-100 г. захар и се разбърква с ¼ студена вода. Слага се на котлона и с постоянно разбъркване се оставя да поври 15 секунди. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади за около 5 минути. През това време също се разбърква. Течността се разпределя със супена лъжица върху плодовете като трябва да се действа по-бързо, защото желето започва да стяга. След това се оставя да престои в хладилника.


Други торти