Към начална страница
Бутикови Торти

Лимонова торта с череши и филирани бадеми

Лимонова торта с череши и филирани бадеми

С наближаване на лятото имам все по-голямо желание за свежи плодови вкусове, които да не включват непременно шоколад. За това реших да изпробвам тази моя идея за лимонова торта с череши и смея да твърдя, че се получи доста сполучлив резултат. Съчетанието на вкусовете е много подходящо, а добавените бадеми придават приятен леко хрупкащ бадемов послевкус.

Преди да започна да правя тортата, отцедих черешите на един компот и по този начин разделих сока и плодовете като използвах и двете.

Лимоновата торта се състои от три лимонови блата с големина 20 х 30 см., сиропирани със сироп от черешов компот. За пълнеж използвах лимонов крем, към който добавих цели череши от компот без костилка.

След добавяне на втория крем поръсих с натрошени филирани бадеми върху крема и черешите. Можете да добавите и върху долния. Получава се много приятен бадемов привкус, който леко хруска в устата без да бъде натрапчив.

След сглобяването и сиропирането на тортата, я оставих в хладилника за около час, за да стегне. През това време приготвих крема за покриване. Той се състои от:

100 гр. меко масло

500 гр. маскарпоне

200 гр. пудра захар

275 гр. крема сирене Филаделфия

Първо разбих само маслото. След това добавих пудрата захар и накрая останалите продукти. Кремът не ми се получи толкова гъст, колкото ми се искаше. Най-вероятно грешката ми беше в това, че трябваше да добавя крема сиренето най-накрая и да не го бия дълго с останалите продукти, а съвсем за кратко, тъй като това води до втечняването му. Въпреки това стана вкусен и след стягане, изглеждаше доста добре.

Първо нанесох тънък слой от крема като измазах цялата торта. Оставих я отново да престои около 30 минути в хладилника, след което нанесох още един по-дебел слой от него.

Остатъкът от крема разделих в няколко купички и го оцветих със сладкарски гел бои на Wilton в синьо, лилаво и бяло. С помощта на шприц и няколко вида руски накрайници направих декорацията във формата на цветя с различна големина, листа и завъртулки.

Видеото можете да гледате тук:

Други торти