Към начална страница
Бутикови Торти

Гола спаначена торта с мус от шам фъстък

Гола спаначена торта с мус от шам фъстък

Спаначените торти са много актуални в последно време, за това реших и аз да бъда в крак със сладкарските тенденции. Спанакът има редица ползи за здравето - богат е на протеини, витамини и фибри, желязо, фолиева киселина и други. Освен това той е нискокалоричен, но в същото време е богат на хранителни вещества.

Дълго време търсих рецепта за спаначени блатове, която да не съдържа олио, тъй като се опитвам да се храня по-здравословно. Реших да експериментирам и мисля, че се получи сполучлива рецепта. В нея не обработвам термично спанака като по този начин запазвам максимално полезните му свойства.

Спаначената торта се състои от 2 спаначени блата с диаметър 18 см., сиропирани с прясно мляко с мед. За пълнеж използвах мус от шам фъстък. Отдавна имах желание да изпробвам нещо подобно и отново експериментирах.

Тъй като мусът стана доста гъст и ми остана крем, поставих го в пош и реших да направя украса с него. За едната част използвах зелена сладкарска боя като поставих от вътрешната част на накрайника няколко зелени линии. По този начин, излизайки през формичката, кремът се оцвети на места.

Накрая аранжирах тортата като я поръсих със ситно нарязан шам фъстък.

Видеото може да гледате тук:

Други торти