Към начална страница
Бутикови Торти

Candy cake

Candy cake

Тази торта е съчетание от Drip и Candy cake. Състои се от 4 блата с орехи с диаметър 18 см. За пълнеж използвах шоколадов мус, съчетан с банани на кръгчета и лимонов крем с цели малини. Измазана е с ганаш с черен шоколад, а отгоре е покрита с розов фондан.

За дрип-а използвах следната рецепта:

100 гр. бял шоколад

30 мл. сметана (с по-висока масленост - над 30%)

Разтопих шоколада и сметаната, докато се получи хомогенна смес. Оставих малко да се охлади и добавих желания цвят (розово и лилаво). Ако искате да получите по-ярък цвят, добавете допълнително бял цвят сладкарска боя.

Когато сместа започне да се сгъстява, изсипете половината от нея в торбичка за изстискване. Предварително изрежете дупка с около 0,5 см. Извадете тортата от хладилника и действайте бързо, защото шоколадът ще запоне да стяга. През няколко сантиметра стискайте тубичката като на места изстисквайте малко по-силно, ако искате да се получат по-дълги капки.

Останалата част от сместа изсипах върху горната част на тортата. Украсих я с предварително направена декорация - домашно направени близалки от фондан, изомалт и шоколад, различни видове бонбони и лакомства, шоколадови пурички.

Направата на тортата можете да гледате тук:

Други торти